Световната №1 при тенисистките Ига Швьонтек от Полша бе шокирана в третия кръг на "Уимбълдън“, като бе изхвърлена от състезанието от Юлия Путинцева.

Тенисистката от Казахстан спечели с 3:6, 6:1, 6:2 и точно 2 часа на корта.

Путинцева постигна осми пореден успех и спря серията на Швьонтек от 21 последователни победи.

За състезателката от Казахстан това е втори успех в кариерата срещу тенисистка, която заема лидерската позиция в световната ранглиста. До момента Путинцева не беше достигала до третия кръг на "Уимбълдън".

Йелена Остапенко ще бъде следващата противничка на Юлия Путинцева.

Онс Жабер също отпадна от "Уимбълдън". Тунизийката, която е №10 в схемата, загуби с 1:6, 6:7 (4) срещу №21 Елина Свитолина.

Украинката, играла полуфинал в Лондон през миналия сезон, се нуждаеше от 80 минути, за да елиминира финалистката от последните две години.

Свитолина, която има четири успеха в общо пет двубоя срещу Жабер, не допусна пробив в мача, продължил 80 минути.

В следващия кръг украинската тенисистка ще се изправи срещу Синю Ван. Китайката, която победи в първия кръг българката Виктория Томова, се наложи с 2:6, 7:5, 6:3 срещу представителката на домакините Хариет Дарт.

18-годишната Анна Калинская, 17-а в схемата, победи със 7:6 (4), 6:2 рускинята Людмила Самсонова, 15-а поставена.

В четвъртия кръг на "Уимбълдън" украинката ще играе срещу шампионката от 2022 година Елена Рибакина, която отстрани бившата номер 1 в света Каролине Возняцки от Дания след успех с 6:0, 6:1 само за 58 минути игра.