Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман демонстрира самочувствие преди четвъртфиналния двубой на тима си срещу Турция.

Двата тима се изправят един срещу друг в спор за място на полуфиналите на Европейското първенство в Германия.

Двубоят е на 6 юли (събота) в Берлин.

"Играем в Берлин за евентуално класиране за полуфиналите. Това е страхотна възможност да продължим – заяви Куман. - Това ще бъде изключително труден мач. Знаем какво точно да очакваме и като атмосфера от турските фенове. Ще бъде великолепно да играем при точно такава атмосфера. Трябва да притежаваме топката срещу този много ентусиазиран противник. Турците са хора с много големи сърца.

Не би трябвало да се нуждаем от временно поражение или отстъпление, за да предизвикаме добро представяне и да излезем от нашата зона на комфорт. Създадохме много положения и показахме много сериозна скорост в предни позиции на осминафиналите срещу Румъния. Беше добър мач, въпреки че съперникът ни даде доста пространства. Това е доста различен съперник с различни качества. Те играха с четирима в защита, но и на моменти с петима. Румънците показаха много сърце в играта си, но сега ние сме по-притеснени за себе си“.