Новоназначеният мениджър на Ливърпул - Арне Слот коментира Юрген Клоп, и очакванията за новия сезон. Специалистът отвори темата и за предстоящите трансфери.

"Това, което направи Юрген Клоп е специално, беше впечатлението, което остави след себе си. Той каза, че е нормалният, но феновете го виждат по различен начин. Това, което направи за клуба, беше повече от нормално.

За нас е важно да се подобряваме. Можете да очаквате други отбори да станат по-добри. Това е целта, която имаме. Ще отнеме известно време, за да се запознаем с всичко. Ще използвам времето си, за да подготвя отбора по възможно най-добрия начин за първия мач. Една от причините да бъда избран за нов мениджър на Ливърпул е, че стилът ни на игра не е толкова различен. Искаме феновете да дойдат на стадиона и да видят отбор с много енергия. Това е, върху което съм фокусиран най-много.

Харесва ми да виждам добри играчи. Дали са стари или млади, няма толкова голямо значение. Винаги е добре за един отбор, когато идват млади играчи от академията. Това носи енергия на клуба. В крайна сметка всичко опира до качеството. Справиха се наистина добре. Ако продължат да го правят, ще има шанс и те да играят в първия отбор.

Ще бъде трудно да вляза в обувките на Клоп, но наследявам отбор с манталитет на победител. Една от причините да дойда тук е, че чувствам, че имаме наистина добър екип.

Говорили сме за много неща с Юрген Клоп, но те си остават между нас. Неговите думи за мен бяха много специални. Имах късмет във Фейенорд, че пееха за мен. Феновете, които вече пеят за мен, е добро начало, за което благодаря на Юрген.

Бил съм два пъти на "Анфийлд". Веднъж гледах мач като фен, а другият път бе, когато ме обявиха за нов треньор на Ливърпул. Искам тимът да играе в система 4-2-3-1, но любимата ми формация е 4-3-3. Очакваме още двама да се присъединят. Още няколко съобщения ще има в близко бъдеще", каза Слот.