Мануел Нойер не мисли за оттегляне от футбола, защото това само би го стресирало и вероятно би повлияло на представянето му. В момента стражът е на домашното Европейско първенство в Германия, а довечера Бундестима ще играе 1/4-финал с Испания.

"Честно казано, по никакъв начин не мисля да се отказвам. Това ще ми донесе голям стрес, ако постоянно си напомням: "О, това може да е последният ми турнир. Това изобщо не би било добре за мен психологически. Ето защо очаквам с нетърпение всеки двубой като този срещу Испания, който наистина е голям мач", каза той пред вестник "Ди Велт".

38-годишният вратар на Байерн Мюнхен призна, че ще дойде време, когато ще трябва да обмисли въпроса, но не тук и сега.

Нойер играе своя осми международен турнир и спечели Мондиал 2014. Той пропусна почти цяла година заради фрактура на крака, получена през декември 2022-а, но сега отново е № 1 за клуба и за страната си. Договорът му с Байерн изтича през следващата година. Германецът каза, че е обмислял трансфер в чужбина, но не е намерил подходящ клуб.

Нойер добави, че най-вероятно никога няма да отиде в Саудитска Арабия или Катар, но че Мейджър Лийг Сокър може да е опция.