Иван Горанов подписа договор с гръцкия втородивизионен Ханя, съобщи клубът. Бившият защитник на Левски, Берое, Литекс и Локомотив Пловдив игра миналия сезон в Йоникос, за който записа 25 двубоя.

"Щастлив съм, че ще продължа кариерата си в Ханя. Ще дам всичко от себе си за отбора. Надявам се да постигнем целите ни и да носим радост на привържениците. Пожелавам на всички мои съотборници успешен сезон", заяви Горанов, цитиран на клубния уебсайт.

През миналия сезон Ханя завърши втори в Група "Б" на втора дивизия в Гърция. Отборът остана на 3 точки от първенеца Калитея.

След като напусна окончателно Левски през лятото на 2022, когато игра на "Герена" като преотстъпен от белгийския Шарлероа, кариерата на Горанов продължи изцяло в чужбина. Той премина през гръцкия Ламия и румънския Университатя Клуж, за да стигне до Йоникос през миналия август. 

Иван Горанов има 7 мача за националния ни отбор, като последният е директен двубой с крилото Гарет Бейл при поражението срещу Уелс в Лигата на нациите през 2020-а.