Онс Жабюр е плакала заедно с Кристиано Роналдо при пропуска на португалския национал от наказателен удар на Евро 2024 в Германия срещу Словения на 1/8-финалите. Тунизийката направи разкритието на пресконференцията си след победата във втория кръг на "Уимбълдън" над американката Робин Монтгомъри с 6:1, 7:5.

"В понеделник гледах мача на Португалия. Плаках на пропуска на Роналдо заедно с него, защото го обичам толкова много", заяви тя.

CR7 стреля в левия ъгъл през първото продължение срещу Словения, но вратарят Ян Облак отрази удара му. 1/8-финалиът приключи 0:0 в редовното време и продълженията, но при изпълнението на дузпите капитанът на португалците бе точен от 11-те метра и неговият състава спечели с 3:0.

"Трудно е да обясниш емоциите в спорта. Любимото ми нещо е публиката. Хората наистина го подкрепят, а той самият показа колко силен е психически, тъй като вкара след пропуска. Това е невероятно", добави тунизийката.

Португалия се класира на 1/4-финалите и днес ще срещне Франция.

"Гледам много мачове, но някои от тях ме разочароват. Мислех, че първенството ще е по-интересно", добави 29-годишната тенисистка.