Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман заяви преди мача на тима си срещу Испания, че има една или две въпросителни около състава си за двубоя.

Германия и Испания се изправят един срещу друг в четвъртфинален двубой от Европейското първенство на 5 юли (петък).

Очаквано, специалистът отказа да навлиза в подробности, като попитан за Вирц и Сане, Нагелсман заяви, че твърдо вярва в качествата и на двамата.

Селекционерът на Германия каза още, че очаква от отбора си да притежава по-дълго топката и да контролира мача.

"Имаме дефанзивна ориентация с различни вариации, но искаме сами да притежаваме топката. По-удобно е да играеш, когато владееш инициативата", обясни той.

Юлиан Нагелсман бе категоричен, че целта е отборът да направи всичко по силите си за да вдигне трофея в собствената си страна.

"Искаме да спечелим мача. Искаме да стигнем до полуфиналите и да станем шампиони в собствената си страна. Готови сме и сме в добро настроение", заяви наставникът.

Юлиан Нагелсман посочи още, че представянето на испанския тийнейджър Ламин Ямал на турнира не го вълнува повече от изявите на собствения му играч Джамал Мусиала.

"Концентрацията ми е по-малко върху Ямал, а повече върху Джамал – заяви селекционерът на Германия. - Що се отнася до атаката, можем да направим много неща сами. Ямал е голям талант. Той беше много постоянен тази година и няма много играчи, които са толкова постоянни, също и за неговия клуб Барселона. Той е само на 16 години, което също означава, че нашите играчи имат шанс да се справят с него. Ще видим как ще реагира, когато нещата станат трудни".

Германия не е побеждавала Испания на голямо първенство от 1988 година насам и загуби предишните две срещи - на финала на Евро 2008 и на полуфинала на Мондиал 2010.

Последната победа е когато Германия за последно беше домакин на Европейско първенство преди 36 години.

Нагелсман има на разположение пълен състав, от който да избира, тъй като централният защитник Джонатан Та отново се завръща след наказание.

Капитанът на Германия Илкай Гюндоган заяви, че очаква много оспорван мач.

"Атмосферата е добра, както в предишните мачове. Няма причина да не влезем със самочувствие в двубоя", посочи той.