Словенецът Тадей Погачар от отбора на Обединените арабски емирства запази лидерската си позиция след шестия етап от колоездачната Обиколка на Франция.

Погачар финишира в етапа – 163,5 километра между Мако и Дижон, с основната група, което му помогна да остане с "жълтата фланелка“. Словенецът, който е сред основните фаворити за крайната победа в "Тур дьо Франс“, има аванс от 45 секунди пред един от основните си съперници – Ремко Евенпул от Белгия и "Соудал Куик-Степ“ и 50 секунди пред друг от ключовите състезатели в колоната – Йонас Вингегор от Дания и "Висма-Лийз а байк“. Датчанинът е победител в Обиколката в последните две издания на състезанието.

Етапът бе спечелен от нидерландския колоездач на "Джайко Алула“  Дилан Грьоневехен, който финишира с време от 3:31.55 часа. Грьоневехен измъкна победата с финален спринт, като успя да изпревари  белгиеца Яспер Филипсен от "Алпецин-Декьонинк“ и еритрееца Биниам Гирмай "Интермарше“.

Основната група, в която бяха и фаворитите, завърши с времето на победителя.

Лидер при спринтьорите остава Биниам Гирмай.

При катерачите начело е норвежецът Йонас Абрахамсен.

Седмият етап от "Тур дьо Франс“ е на 5 юли (петък), като е първия индивидуален етап по часовник. Той е с дължина от 25,3 килоемтра от Нют-Сен-Жорж до Жеври-Шамбертен.