Перун Варна отново ще има свой отбор в женското ни първенство през новия сезон, предаде клубът. За предстоящия шампионат съставът ще се казва Перун-1.

След две годишно отсъствие, варненки се завръщат в надпреварата. За последно Перун имаше женски отбор през сезон 2021/2022, след което поради различни причини не продължи.

Ако и останалите клубове потвърдят участие, Перун-1 ще стане 9-ият състав в лигата. Варна ще е с два представителя в първенството, след като ДКС Варна най-вероятно също ще продължи да играе.

Старши треньор на волейболистките на Перун-1 ще е опитният специалист и един от най-дългогодишните треньори у нас Димо Стоянов. Негов помощник ще е доскорошният състезател Калоян Канев, който игра до преди две години в елитната ни група и носеше екипа на Добруджа 07.

През последната година Димо Стоянов и Калоян Канев водиха селекциите в различните възрасти от девическото направление на Перун. Двамата записаха много успешни изяви със състезателките си, включително и медали. При момичетата под 14 години Перун спечели бронзовите отличия от финалите на Държавното първенство в Кранево, а при момичетата под 13 години се окичи също с бронз в Междурегионалните финали на Странджа и Добруджа, които бяха в Казанлък.