Капитанът на Аржентина Лионел Меси все още е под въпрос за 1/4-финала срещу Еквадор от Копа Америка, призна селекционерът на световните шампиони Лионел Скалони. Срещата ще е в ранните часове утре (04:00 часа българско време) на "NRG Stadium" в Хюстън, Тексас, САЩ.

Меси, който получи травма в задната част на дясното бедро срещу Чили в груповата фаза, не игра в последния мач с Перу. По стечение на обстоятелствата Скалони също не води отбора от пейката заради наказание от един мач и двамата с осемкратния носител на "Златната топка" гледаха от трибуните.

"Ще изчакаме няколко часа и ще решим. Да изчакаш още един ден винаги е по-добре. Дали ще играе, ще решим въз основа на отговора, който ще ми дадат лекарите. Ще се опитаме да го вдигнем в най-доброто му състояние, за да играе. Но ако това не се случи, ще се опитаме да намерим най-доброто решение за отбора. Ще говоря с него днес, мисля, че е честно той да има още време и да тренира колкото може", каза Скалони на пресконференция, след като Меси бе видян да тренира със състава.

При успех над Еквадор, "гаучосите" ще очакват Венецуела или Канада.