Работата в мъжкия национален отбор продължава, въпреки че състезанията за тази година официално приключиха. След края на участието ни в Лигата на нациите (VNL) новият селекционер Джанлоренцо Бленджини разпусна отбора за една седмица почивка. Самият той се прибра за кратко в родината си и от няколко дни отново е в България.

Италианският специалист повика на лагер в София част от състезателите, които използва и в Лигата на нациите, но и такива, с които за първи път ще работи. Самият Бленджини заяви това си намерение при представянето си.

"Имаме две основни цели - да изиграем Лигата на нациите и след това да направим лагер, с който ще опитаме да включим още млади играчи в проекта", посочи на пресконференция в началото на май той.

От началото на седмицата в столичната зала "Христо Ботев" се подготвят 15 души. Сред тях са Томислав Русев и Николай Иванов, които започнаха подготовка с националния отбор за младежи под 20 г., но по желание на Бленджини се включиха при мъжете, за да се запознае отблизо с качествата им.

Разпределители: Симеон Николов и Стоил Палев

Диагонали: Венислав Антов и Дейвид Кръстев

Посрещачи: Георги Татаров, Владимир Гърков, Денислав Бърдаров, Николай Иванов и Руси Желев

Централни блокировачи: Борис Начев, Илия Петков, Томислав Русев и Преслав Петков

Либеро: Георги Митов и Калоян Ботев

От 9 юли, вторник, подготовката на мъжете ще продължи в Пазарджик. Планирано е пътуване до Финландия на 26 юли, където ще играем контроли с домакините.