Тони Кроос е уверен, че 1/4-финалът от Евро 2024 срещу Испания няма да отбележи края на бляскавата му кариера. 34-годишният германски полузащитник приключи състезателната си кариера на клубно ниво с триумфра на Реал Мадрид във финала на Шампионска лига на 1 юни. Той заяви, че ще напусне футбола след Евро 2024, където иска да спечели трофея с Германия на 14 юли.

Съботният двубой на Германия с Испания - отборът, сочен за най-добрия на първенството до момента, ще е голямо предизвикателство, но Кроос е оптимист.

"Не очаквам това да е последният ми мач. Поставили сме си целта да спечелим шампионата“, каза той на базата на Маншафта.

Халфът добави, че не очаква 114-ия си мач с националния отбор с носталгия и настоя, че достигането до 1/4-финалите все още не е желаното постижение. Кроос все пак добави, че това е успех заради многото съмнения около Бундестима преди турнира.

"Имаше големи съмнения от всички страни. Постигнахме минималната цел. Вече не може да се говори за провал“, обясни полузащитникът.

Тони Кроос се завърна в националния отбор през март, а през май обяви, че след Евро 2024 ще приключи кариерата си. С националния състав на родината си той спечели титлата от Световното първенство през 2014 година.

Испания няма загуба в турнирна среща срещу германците от 1988 година и ги победи в двата предишни елиминационни мача - във финала на Евро 2008 и Мондиал 2010.

"Това е втората най-важна титла, която можеш да спечелиш и тя би била много важна за мен. Ако не виждах шанс да спечелим, нямаше да се върна. Би било сензационно, но съм обмислял и възможността да не стане. Имаме много какво да предложим и имаме добри шансове. Испанците играят добър футбол и ние трябва да покажем същото. Може да се очаква сравнително интересен двубой. Няма да бъде скучно, това е моето усещане. Ще направя всичко, за да не се изпълни желанието на Хоселу“, завърши Тони Кроос по повод думите на испанския национал, че това може да бъде последният мач в кариерата му.