Централният защитник Николас Отаменди ще играе за Аржентина на Олимпийските игри в Париж. 36-годишният ветеран е включен в състава от 23 играчи на южноамериканците от селекционера Хавиер Масчерано, за да внесе повече опит в дефанзивен план.

На клубно ниво той е собственост на Бенфика, а през миналият сезон игра в 51 мача и отбеляза 4 гола. Другият ветеран, който е повикан, е 32-годишният вратар Херонимо Рули, подвизаващ се в Аякс.

Голямата звезда на "гаучосите" ще е Хулиан Алаварес. 24-годишният офанзивен състезател е един от основните фактори в Манчестър Сити, а през миналия сезон вкара 19 гола в 54 срещи и помогна на отбора да спечели титлата на Англия. В състава е и офанзивният халф Тиаго Алмада, който в края на юни премина от Атланта Юнайтед в бразилския Ботафого.

Отаменди, Рули, Алварес и Алмада бяха в селекцията на южноамериканците, който спечели световната титла на Мондиал 2022 в Катар.

Аржентина е двукратен олимпийски първенец, като триумфира на Игрите през 2004 година в Атина и през 2008-а в Пекин.

Олимпийският турнир във Франция ще започне на 24 юли, а всеки може да включи по трима играчи на възраст над 23 години. За "гаучосите" това са Отаменди, Рули и Алварес, които в момента са част от националния отбор на Копа Америка.