Българките Росица Денчева и Елизара Янева се класираха за четвъртфиналите на сингъл на тенис турнира от категория J300 на ITF в Роухямптън (Великобритания). Надпреварата в Роухямптън е последна преди Уимбълдън.

Поставената под №14 при девойките Росица Денчева се наложи с 6:2, 6:4 над Шихо Цуджиока от Япония. Това е трета поредна победа за Денчева на турнира без да загуби сет. На четвъртфиналите Роси ще играе срещу петата поставена Ива Йович от Сърбия.

Елизара Янева елиминира с 6:1, 6:7(4), 7:6 (5) над Теа Фродин от САЩ. Преди този мач Янева постигна две победи без да загуби сет. За място на полуфиналите Елизара ще играе срещу №14 в схемата Теодора Костович от Сърбия.

По-късно днес Елизара Янева и Росица Денчева ще играят на осминафинал в турнира на двойки срещу Малак ел Алами от Мароко и Вендула Валдманова от Чехия.

Йоана Константинова и Оливия Карнейро от Бразилия загубиха във втория кръг на двойки с 1:6, 2:6 от първите поставени Алена Ковачкова и Лаура Самсонова от Чехия.

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за турнирите в Роухямптън и Уимбълдън.