Ник Кирьос разкри, че следващият месец ще се завърне на корта, като първо ще играе на двойки, а след това и на единично. Известният с буйния си нрав австралиец имаше силна 2022 година, в която спечели титлата на двойки от Откритото първенство на Австралия, а след това игра финал на "Уимбълдън", загубен от Новак Джокович. През миналия януари той се подложи на операция заради киста на коляното, а след това имаше проблем с връзки в китката на ръката.

Кирьос е на "Уимбълдън", където коментира двубоите и тренира.

"Тук съм и за да тренирам. Две седмици ще удрям топката срещу най-добрите, за да тествам китката си. Операцията ми бе преди 10 месеца. Идеята е да започна на двойки следващия месец. След това, ако всичко е наред, ще играе и индивидуално", каза той.

"По време на това спиране играта ми липсваше много. Публиката ми липсваше, феновете. Даже тези, които ме мразят, също ми липсваха. Не мога да чакам повече. Да печеля мачове, да побеждавам съперници, да се състезавам - всичко това ми липсваше. Искам да подаря на феновете си още година или две преживявания с Ник Кирьос", допълни 29-годишният тенисист.