Германия започна днес подготовка за 1/4-финала от Евро 2024 срещу Испания. Маншафта засега тренира без полузащитника Емре Джан, съобщи ДПА. 

30-годишният халф на Борусия Дортмунд бе единственият липсващ от 26-членната група на днешната тренировка в Херцогенаурах. От щаба посочват преумората на играча като причина за отсъствието му.

Това бе първото занимание за Бундестима след победата с 2:0 в 1/8-финала срещу Дания в събота, след която на футболистите бе дадена двудневна почивка преди срещата с Ла Фурия Роха.

Джан се очаква да е готов за петъчния двубой в Щутгарт. Централният защитник Джонатан Та прави всичко възможно да се пребори за титулярно място, след като пропусна 1/8-финала поради натрупани жълти картони. Заместникът му Нико Шлотербек изигра силен мач и селекционерът Юлиан Нагелсман се колебае кой да заеме мястото в центъра на отбраната до Антонио Рюдигер.

Другите две дилеми пред Нагелсман за стартовите 11 са свързани с Максимилиан Мителщед и Флориан Вирц, които не играха срещу "червения динамит". Мителщед бе заменен от Давид Раум, а на мястото на Вирц бе предпочетен Лирой Сане.

Испания е единственият отбор на Евро 2024 в Германия, който е спечелил всичките си 4 двубоя дотук в турнира.