Дясното крило на френския национален отбор - Антоан Гризман, говори след вчерашната победа над Белгия на осминафинал на европейското първенство в Германия. Атакуващият футболист на Атлетико Мадрид започна като титуляр сблъсъкът с "червените дяволи", след като в последния мач от груповата фаза бе оставен на скамейката.

Франция спечели с 1:0 и макар да не впечатли с играта си, вече е сред най-добрите 8 на Стария континент. Гризман, който е световен шампион с "петлите" от 2018 г. коментираи фактът, че световните вицешампиони са допуснали само един гол в 4 двубоя.

"Това все още беше нова система за нас, трябва да се свикне с нея. Треньорът дойде в стаята ми преди мача и ми каза, че иска аз да играя. Аз му отговорих: "Давай, тренер! Тук съм заради тебе, тук съм и заради отбора". Самият той знае много добре къде обичам да играя, както и как. Но винаги ще давам най-доброто от себе си за отбора и за нашия селекционер. Той има доверие в моите качества и аз се опитвам да му отвърна със същото", заяви бившият играч на Барселона.

"Аз не съм крило, което тръгва на спринт и гледа да се надиграва един на един със защитника. По-скоро предпочитам да играя на двойни подавания с халфа до мен. Но вижте, мога да играя на всяка една позиция. Няма значение къде съм аз, винаги ще давам 100 процента от себе си. Срещу Белгия се представихме страхотно в дефанзивен план. Без невероятна защита си никъде, няма как да стигнеш далече. Ние сме много горди и щастливи от хората в линията пред вратаря, защото бяха толкова солидни. Белгийците играха добре. Да ви кажа, аз съм им фен. Харесвам ги. Беше трудно за нас, но накрая с влизането на Коло Муани, ние успяхме да направим разликата", каза още Гризман.