Шампионът на UFC в лека тежка категория - Алекс Перейра, записа нова емблематична победа в Октагона на най-комерсиалната ММА верига в света. В ранните часове на неделя българско време бразилецът нокаутира чеха Иржи Прохазка в главното събитие на UFC 303, побеждавайки бившия шампион при 93-килограмовите за втори път в рамките на 7 месеца.

Перейра и Прохазка се съгласиха на този двубой с три седмици предизвестие, спасявайки галавечерта, която трябваше да отбележи завръщането на Конър МакГрегър.

Перейра нокаутира Прохазка в началото на втория рунд, записвайки четвърта поредна победа за последната година. След края на събитието стана ясно, че бившият шампион в средна дивизия е получил солиден бонус лично от президента на организацията Дейна Уайт. Победата на Перейра му донесе допълнително заплащане от 303 000 долара, вместо обичайните 50 000 за "Представяне на вечерта".

"Той е невероятен, нали?", заяви Уайт на пресконференцията след галавечерта в Лас Вегас.

"Признавам си, че когато дойде, не вярвах, че ще постигне такива успехи. Той е страхотен кикбоксьор, но си мислех, че е лимитиран. Той не беше и първа младост. Мислех, че ще има проблеми с борбата и граплинга, че постоянно ще е повалян на земята. Бил съм в жестока заблуда. Той е абсолютно чудовище", добави Уайт по адрес на Перейра.