Националният селекционер на Турция - Винченцо Монтела, говори пред медиите преди днешния осминафинален двубой срещу Австрия от европейското първенство в Германия. Южните ни съседи завършиха втори в своята група, където вкараха 5 гола чрез петима различни играчи.

За съжаление на турците, Монтела няма да може да разчита на Хакан Чалханоглу и Самет Акайдън, които получиха два жълти картон в груповата фаза и ще пропусна сблъсъка с Австрия.

"Винаги искам всеки да е на разположение за избор. Ще останем без двама играчи, а те са незаменими. Разбира се, това малко ме притеснява, но вярвам, че ще има други, които са готови да ги заменят и да си свършат работата", заяви бившият треньор на Фиорентина.

"Австрия е завършен отбор, те са може би най-добрият отбор. Те са отбор, който пресира много агресивно високо на терена, много последователно, те са отлични при преминаването в различните фази на игра. Те ми напомнят за клубен отбор, защото са в състояние да се справят с всички различни ситуации в мача", каза бившият играч на Рома.

"Арда Гюлер е много талантлив и това се вижда от всички. Разбира се, има определени области от играта му, които трябва да подобри, но е трудно да го оставим настрана, защото е сред най-добрите. Когато играем без него, усещаме липсата му", добави селекционерът на Турция.