Селекционерът на Румъния - Едуард Йорданеску, говори пред медиите преди днешния осминафинал от европейското първенство в Германия срещу Нидерландия. Северните ни съседи завършиха на първо място в своята група с 4 точки и днес ще мерят сили с "лалетата" за втори път на европейски шампионат след загубата им през 2008 г.

"Наясно сме, че трябва да сме почти перфектни, за да постигнем добър резултат", коментира бившият наставник на ЦСКА.

"Психически трябва да бъдем много стабилни и решителни. Трябва да демонстрираме това на терена. Мисля, че моят отбор може да го направи. Не трябва да допускаме индивидуални грешки и да бъдем много добре организирани. Да не се заблуждаваме от начина, по който Нидерландия игра срещу Австрия. Няма лесен мач, особено такъв, който може да те изведе до четвъртфиналите. Нидерландия е фаворит в мача срещу нас. Те имат невероятни играчи, но ние имаме нашите силни страни", каза още румънският наставник.

"Достигане до четвъртфиналите би било изключително. Трудно е да се опише с думи. Важното е да бъдем силни, дисциплинирани и ефективни. Това са неща, които могат да наклонят везните в наша полза", добави селекционерът.