Селекционерът на националния отбор на Нидерландия - Роналд Куман, говори пред медиите преди днешния осминафинал срещу Румъния на ЕВРО '24 в Германия. Европейският шампион с "лалетата" от 1988 г. призна, че представянето на отбора му до този момент е под очакванията му. Нидерландците завършиха на трето място в своята група, губейки последния си мач от Австрия с 3:2.

"Трябваше да се вгледаме внимателно в себе си след цялата критика. Мисля, че това беше положителен процес. Но можеш да го докажеш само когато изиграеш един силен мач. Имаше достатъчно причини за този тежък анализ, който трябваше да направим. И трябва да видим потвърждението срещу Румъния", заяви бившият бранител на Барселона.

"Беше дълга седмица за нас. От последния мач с Австрия до сега са изминали седем дни и това е прекалено много за турнир като този. Със сигурност имахме достатъчно време да прегледаме и анализираме мача срещу Австрия и какво се обърка. Не играхме достатъчно компактно, което понякога ни кара да изглеждаме, че не си достатъчно агресивен отбор. Ние сме горда нация. Обичаме да печелим, обичаме да играем хубав футбол, но това не винаги се случва. Приемаме критиките... няма проблем... и бихме искали да променим нещата срещу Румъния и направи хората щастливи от крайния резултат. Приемаме Румъния наистина сериозно, взели сме мерки относно техните силни и слаби страни", добави специалистът.