България постигна още един успех на Eвропейското първенство по бокс за юноши и девойки в Сараево. Националите завършиха в "Топ 10" на крайното класиране по медали от шампионата.

Българските боксьори спечелиха общо 6 отличия на ринга в Босна и Херцеговина. Под ръководството на Детелин Далаклиев и Пейчо Багдатов юношите се пребориха за 4 медала. Успех постигна Янко Илиев, който спечели титлата при 54-килограмовите. Той нокаутира в първия рунд световния шампион в тази възраст Тигран Овсепян. Освен него, бронз спечелиха Антонио Дамянов (50 кг.), Джан Ахмедов (57 кг.) и Владимир Давидов (60 кг.).

При девойките, които бяха водени от олимпийската шампионка от Токио Стойка Кръстева, имаме още две трети места. Те бяха спечелени от Роберта Хаджийска (46 кг.) и Цветомира Владимирова (+80 кг.).

С един златен и 5 бронзови медала България е на осмо място в крайното класиране. Общо 20 страни стигнаха до отличията на Европейското първенство за юноши и девойки. На първо място е Русия, пред Армения и Ирландия.