Франция и Белгия се изправят един срещу друг в най-вълнуващия осминафинален сблъсък от ЕВРО 2024, което се провежда в Германия. Срещата ще се проведе в Дюселдорф от 19:00 часа българско време, а главен съдия на мача е шведът е Глен Найберг.

Световните вицешампиони завършиха на второ място в своята група с 5 точки (1 победа и 2 равенства). Селекцията на Дидие Дешан е вкарала два и е допуснала един гол в първите си три срещи. Добрата новина за "петлите" е, че капитанът Килиан Мбапе по всяка вероятност ще се завърне в стартовия състав. За последно двата отбора играха един срещу друг през 2021 г., когато Франция спечели с 3:2 в полуфинал от Лигата на нациите.

"Червените дяволи" също завършиха на второ място в своята група с 4 точки (1 победа, 1 загуба и 1 равенство). Селекцията на Доменико Тедеско е вкарала два и е допуснала един гол в първите си три срещи. Белгия има само една победа в последните си 5 двубоя срещу Франция. За последно двата тима играят на Европейско през 1984 г., когато Франция на Мишел Платини печели с 5:0.