От тима на Макларън бяха много ядосани след случилото се днес на състезанието Гран при на Австрия във Формула 1.

Световният шампион Макс Верстапен на три пъти промени посоката при спиране в битката с Ландо Норис за водачеството и в крайна сметка предизвика удар между двамата само 7 обиколки преди края, което коства и отпадане на пилота на Макларън.

Тим шефът на Макларън Андреа Стела потърси причините за това, отдавайки вината на Верстапен.

"Според мен, цял свят разбра кой носи отговорността за този инцидент, освен една група хора. Но проблемът е в това, че ако тези неща не се решават както трябва, то те се завръщат. В миналото тези проблеми се завръщат, защото в битките с Люис Хамилтън (през 2021) тези прояви трябваше да бъдат наказани по-строго. Така се научаваш да се състезаваш по определен начин, който ти смяташ за честен", започна Сала.

Той имаше предвид многобройните инциденти между Верстапен и Хамилтън. Те се удряха на няколко пъти през сезон 2021.

"Ние уважаваме много Ред Бул и Макс и те няма нужда да правят това. Няма нужда да го правят. Това е начин на компрометираш репутацията си. Защо трябва да го правиш", риторично запита той.

Италианецът добави, че "стюардите са определили кой е виновен за инцидента между Макс и Ландо и става въпрос за състезание в рамките на правилата, а не кой както смята, че е правилно."

"Правилата трябва да се прилагат по ефективен начин, защото когато една кола отпадне от състезанието в резултат на такъв инцидент, наказанието трябва да отговаря на изхода на ситуацията. Преди инцидента, Макс на два пъти промени посоката си в зоната за спиране. Ясно е, че трябва да се прилагат правилата така, че да се наслаждаваме на състезанията", завърши гневно Сала.