Англия и Словакия се изправят един срещу друг в осминафинален сблъсък от Европейското първенство в Германия.

Двубоят е от 19:00 часа в Гелзенкирхен.

Англичаните влизат в двубоя като суперфаворит, въпреки дискусионното си представяне в груповата фаза, където се задоволиха с победа и две равенства.

От своя страна отборът на Словакия прескочи групата си след победа, загуба и равенство.

Без изненада англичаните имат тотално превъзходство срещу отбора на Словакия в преките сблъсъци между тимовете. От шест изиграни двубоя Англия има шест успеха, като словаците са успели да вкарат само 4 гола.

Голямото предимство на отбора на Словакия е, че хората на Франческо Калцона не са допълнително обременени с очаквания и ще имат удоволствието просто да опитат да се забавляват на терена.

От друга страна англичаните ще трябва да се справят и с огромното бреме на очакванията за преодоляване без проблеми и на този съперник. Избраниците на селекционера Гарет Саутгейт, а и самият той, обаче са показвали вече многократно, че рядко успяват да носят подобаващо ролята си на суперфаворит.

Очакванията са Саутгейт да не прави много промени в състава си за двубоя. Най-вероятно титулярно място ще получи тийнейджърът от Манчестър Юнайтед Коби Мейну. Под въпрос остава участието на Киърън Трипиър, който има вариант да бъде заменен от Езри Конса.

В тима на Словакия единствено не е ясно дали ще бъде предпочетен като титуляр Давид Стрелец или мачът ще започне Роберт Боженик на върха на атаката.

За успех на Англия  bet365.com предлага коефициент 1.42. Равенство в редовното време е оценено на 4.33, докато победа на Словакия с 8.50.

В новият оператор BETHUB.BG коефициентите са по-високи, като успех на Англия е оценен на 1.45, равенството на 4.50, докато победа на Словакия с 10.00.