Селекционерът на испанския национален отбор Луис де ла Фуенте заяви, че младият талант на тима Ламин Ямал тепърва ще впечатлява футболната общественост. Специалистът коментира и предстоящия 1/8-финален мач от Евро 2024 на "Ла Фурия Роха" срещу Грузия.

"Той показва голямо израстване на терена, но мисля, че тепърва започва. Животът все още е пред него и се надявам да продължаваме да го гледаме дълги, дълги години. В националния отбор опитваме да го обучаваме и като човек, не само като футболист.

Познавам много добре грузинския футбол и познавам различни техни генерации. Видях пред очите ми израстването им и еволюцията на националите им. Те играят в различни големи първенства в Европа, а селекционерът Вили Саньол е свършил добра работа. Той също има богат опит във футбола.

Всички сме виждали доста изненадващи неща да се случват във футбола и не мисля, че това ще спре да се случва. Грузия победи Португалия, трябва да ги уважаваме като съперник, да работим здраво и да приемем мача с важността, която е нужна. Те са бързи в контраатаките и много добри в стандартните положения. Трябва да сме бдителни, за да не се окажем изложени на контраатаките им на скорост", каза Де ла Фуенте.