Селекционерът на английския национален отбор Гарет Саутгейт заяви, че Люк Шоу не е готов да започне като титуляр. Специалистът говори преди мача на "трите лъва" от осминафиналите на Евро 2024 срещу Словакия.

"Люк няма да може да започне. Но ние ще говорим с медицинския екип, за да видим дали той може да влезе като резерва или първо трябва да натрупа малко повече тренировки.

Отборът тренира добре. Стартовите 11 ще бъдат готови, но и другите играчи трябва да са готови. Утре може да се наложи да има пет или шест промени. За нас е важно, когато играчите се появят на терена да играят добре.

Ние вече сме в друга психологическа настройка. Футболът на елиминации е заплаха и във всеки един ден съперникът може да ви затрудни. Въпросът е колко далеч можем да стигнем? Опитваме се да постигнем нещо изключително. Утре има шанс да покажем хладнокръвие, но играта ще ни отведе в различни посоки в различни моменти. В миналото сме се справяли с тези предизвикателства. Надявам се да се получи отново", каза Саутгейт.