Алина Сабаленка от Беларус е под въпрос за третия за годината турнир от Големия шлем "Уимбълдън“.

Двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия, която е сочена и за една от основните фаворитки за титлата на "Уимбълдън“, не е възстановена от серията здравословни проблеми, през които премина, два дни преди първия си мач от състезанието срещу представителката на Съединените щати Емина Бекташ.

Тенисистката от Беларус разкри, че й е отнело "пет или шест дни" да преодолее болестта си в Париж, а сега трябва да се справи с редкия проблем на рамото, който засяга сервиса й.

"Не съм на 100 процента готова в момента. Правим всичко, което можем, заедно с екипа ми, за да сме сигурни, че ще мога да изиграя първия си мач тук, но не съм на 100 процента готова – коментира ситуацията тенисистката от Беларус. - Това е нещо, което ще трябва да обмисля. Ако не стане, тогава само мога да влоша нещата, а не искам това. Не искам да рискувам остатъка от сезона. През миналата седмица правих доста различни неща, опитваме всичко. Имам още един ден и половина, за да опитаме още неща и да видим в какво състояние ще бъда. Запазвам надежди".

Световната №1 и основен фаворит за трофея Ига Швьонтек е в различна позиция, тъй като си взе почивка след четвъртия си триумф на "Ролан Гарос" на 8 юни.

Полякинята има само един четвъртфинал на "Уимбълдън", а тази година ще стартира срещу София Кенин.

"Не гледам към схемата и жребия. Знам само името на съперника си в първия кръг – каза Швьонтек. - Това е всичко. Чувствам се добре, особено след такъв страхотен турнир. Радвам се, че имах малко почивка. Имах време да потренирам. Щастлива съм, че дойдох тук по-рано, защото има голяма разлика между тревата, която имаме в моята страна и тук. Мисля, че постепенно набирам ритъм и мога да кажа, че усещам топката по-добре. Със сигурност подходихме по-различно тази година заради броя мачове, които изиграх в първата част от сезона. Вероятно можех да включа един турнир преди "Уимбълдън", но не знам дали ще съм в добра форма до края на годината, така че смятам, че това беше правилното решение".