Левски победи Септември София с категоричното 5:0 във втората си лятна контрола, играна на стадион "Георги Аспарухов".

Точни за 26-кратните шампиони бяха Асими Фадига, Майкон, Марин Петков Преслав Бачев и Евертон Бала. Неофициален дебют от първата минута за Левски записа Александър Колев, който поведе атаката на тима. Първи мач на "Герена" като треньор направи Станислав Генчев.

Мачът започна с възможност за Септември. Рупанов, който и в този мач започна като централен защитник, увисна под топката и допусна Виктор Тейстер да овладее сам срещу Пламен Андреев, но ударът му мина покрай гредата.

В 9-ата минута Левски отговори и откри резултата. Първо Марин Петков стреля много силно от дистанция, Шейтанов спаси с мъка. Отново Петков обаче много находчиво подаде към Асими Фадига, халфът финтира съперник и стреля неспасяемо за 1:0.

Септември направи хубава атака в 13-ата минута, но Пламен Андреев спаси. В ответната атака Левски вкара втори гол в мача. Той дойде след прекрасна атака, започната от Патрик-Габриел Галчев отдясно, премина през Евертон Бала и Марин Петков, а накрая Фадига изведе Майкон в наказателното поле, а левият краен бранител вкара първия си гол със синия екип.

След гола "сините“ продължиха да са по-активни след някои разсейвания в защита в първите минути и да натискат. В 35-ата минута Марин Петков стреля опасно от фаул, но над гредата. Много активния Евертон Бала го намери секунди по-късно, но халфът се засуети и не успя да отправи хубав удар. Именно бразилецът се понрави с някои изяви в чисто новата си роля на партньор на Алекс Колев на върха на атаката.

В самия край на първото полувреме Левски вкара и трети гол. Другият, който направи добро впечатление Асими Фадига проби в наказателното поле и от аутлинията пусна към Марин Петков, който с едно докосване вкара за 3:0.

На почивката Станислав Генчев направи много промени, като остави на терена единствено Виктор Любенов и Евертон Бала. Въпреки промените "Левски“ продължи да играе вихрено и бързо вкара нови два гола. В 51-ата минута Фабио Лима бе добре изведен по лявото крило, подаде към Преслав Бачев и младият нападател реализира втория си гол в подготовката за 4:0.

В 57-ата минута друго ново попълнение Алдаир тръгна на пробив през центъра и бе фаулиран. Хубав авантаж обаче остави топката в Евертон Бала, който с мощен удар направи резултата 5:0.

"Сините" продължиха да се забавляват и след гола и да създават ситуации. При една от тях в 78-ата минута Преслав Бачев стреля с глава след хубаво центриране отляво, но покрай вратата.

Самият Бачев пък бе на път да даде асистенция на Фабио Лима, но бразилецът бе изпреварен със сетни сили от стража на новака в елита. Така "сините“ спечелиха и втората си проверка по време на лятната подготовка след успеха над Спартак Плевен в Правец.