Бившият футболист на испанския национален отбор и Барселона - Сеск Фабрегас се изказа високо за настоящия тим на "Ла Фурия Роха", който в момента се подвизава на Евро 2024.

"Изглеждат много сплотени, всички гребят в една посока, има смесица от младост и опит, много са постоянни и играят добър футбол. Харесва ми, защото правят всичко много добре. Те са динамични, пресират, активни са, смели са и знаят за какво играят. Сега започва трудното, но аз съм уверен, че имаме шанс да спечелим.

През 2008-а малко хора също вярваха, че можем да спечелим. Играчи като Раул, Салгадо, Канисарес, Албелда и други с голям опит напуснаха, а Луис Арагонес избра по-младото поколение, без много мачове, създаде единен отбор и той работеше много добре.

Хората не очакваха много от нас и успяхме да играем без това бреме. Израснахме в хода на турнира, имахме повратната точка да победим Италия и оттогава наистина вярвахме в това. Играхме сложен футбол, с голяма мобилност, високо качество и много хора вътре. Виждам много прилики между тези два отбора", каза Фабрегас.