Селекционерът на грузинския национален отбор Вили Саньол говори преди осминафинала на Европейското първенство срещу Испания. Двубоят на "Райненергищадион" в Кьолн е утре от 22:00 часа.

"Ако мислим само за защита срещу отбори като Португалия и Испания, ще загубим. Не сме добри само в защита. Знаем как да използваме топка и срещу Португалия имахме страхотни моменти. Надявам се на същото представяне срещу Испания.

Испания има страхотни играчи. Всички играят в големи първенства и големи отбори. Ламин Ямал и Нико Уилиямс са фантастични. В последно време футболист беше пинг-понг между Кристиано Роналдо и Лионел Меси и появата на играчи като тях е добре за спорта.

За мен Родри е най-добрият на своята позиция в света, но футболът не е индивидуален спорт, той е колективен. Испания е страхотен отбор, също като Грузия.

Испания не допусна нито един гол в групите. Те определено са най-добрият отбор в турнира. Това ще направи нещата по-трудни, но не мога да кажа нещо повече от това. Сега всичко е различно и много неща могат да се случат.

Много е лесно да мотивираш играчите. Те дори не се нуждаят от мен. Фактът, че са тук, на Европейското, означава, че нямат нужда от повече думи. Това, което трябва да направим, е да сме спокойни, защото грузинските играчи са много емоционални, а футболът е рационален. Трябва да намерим решението не този проблем", каза Саньол.