Григор Димитров беше поставен сред аутсайдерите, които могат да направят нещо голямо на стартиращия в понеделник трети турнир от Големия шлем през този сезон - "Уимбълдън".

От сайта tennistemple.com разгледаха жребия на фаворитите в турнира - Яник Синер, Новак Джокович и Карлос Алкарас.

Именно вчера стана ясен жребият, а той не бе много благосклонен към българския номер 1 и 10-и в световната ранглиста.

Ето какво пишат от изданието относно пътя на Синер към титлата, който е водач на първата четвъртина, в която е и родния тенисист:

"От четвъртфиналите нататък теоретично това е истинско трасе с препятствия. На първо място, той може да се изправи срещу един от основните аутсайдери на този Уимбълдън: Григор Димитров. За място на финала той(Синер) вероятно ще се изправи срещу друг труден противник, тъй като може да играе срещу Алкараз, Пол, Бублик или Рууд".

Това означава, че шансът според tennistemple.com за място в "Топ 8" на Димитров е сигурен. В такъв случай от медията са преценили явно, че Григор ще запише евентуално победа на осминафиналите срещу Даниил Медведев, който е именно в тази част на схемата.

Какво ще се случи на "Уимбълдън" и ще видим ли първи трофей на българин от турнир от Големия шлем при мъжете точно 10 години след първия полуфинал на Димитров, предстои да разберем!

Кога стартира участието си Григор Димитров, четете ТУК.