Мегазвездата на световните щанги Карлос Насар постигна впечатляващ резултат на държавното лично първенство по вдигане на тежести, което се провежда в Русе.

Фаворитът за олимпийската титла в категория до 89 кг спечели състезанието с три световни рекорда.

20-годишният ни мегаталант изхвърли 183 килограма, като по този начин вдигна с килограм повече от върховото постижение в движението, постигнато от Йеисон Лопес от април тази година.

В изтласкването Насар се справи с 225 килограма, с 2 килограма повече от собствения си световен рекорд от декември миналата година. Той дори опита 230 килограма, но не успя.

С тези резултати той подобри и върховото постижение в двубоя - 408 килограма, с цели 12 повече от световния рекорд на китаеца Ли Дайин от май миналата година.

Световните рекордни обаче няма да бъдат признати, а причината е, че не са направени на Олимпийски игри, световно или континентално първенство или Световна купа.

"Намирам се в най-добрата си форма и чакам с нетърпение Олимпиадата. Да съм жив и здрав и Бог да е с мен, ще направя всичко възможно да повторя тези резултати и там", каза Насар.

"Ако запази тази форма, трябва да стане чудо, за да не стане първи", добави старши треньорът на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.