Селекционерът на германския национален отбор Юлиан Нагелсман се изказа ласкаво за треньора на Дания - Каспер Хюлманд. Специалистът говори пред медиите преди мача от 1/8-финалите на Европейското първенство между двата отбора утре

"Важно е по-малките държави да участват в такъв голям турнир. Това винаги е интересно. Един пример е Грузия, те стават все по-добри с всеки мач, това е невероятно. Това е специален турнир и е добър такъв, какъвто е.

За последен път го срещнах на семинара в Дюселдорф. Той е брилянтен треньор. Като човек е супер учтив, говорих с него за футбол. С нетърпение очаквам да го видя. Пожелавам му късмет, но аз искам да спечелим.

Те са добре организиран отбор, който може да варира между много висока преса, високо ниво на физическа сила и също така дълбока защита. Те имат фази в играта, в които се защитават много агресивно и имат много продължения с едно докосване в последната третина. Като цяло притежават добра физическа мощ и ясна структура. Ще бъдат труден съперник", каза Нагелсман.