Пирин Благоевград си подсигури услугите на 21 годишния централен полузащитник Богомил Божуркин, съобщиха в официалната страница на клуба във Facebook.

Халфът, който е и бивш младежки национал, за последно игра за Хебър Пазарджик. Божуркин подписа с Пирин за две години с опция за удължаване на контракта с още една.

По-рано днес Пирин записа първа победа в контролите, след като се наложи с 1:3 над втория отбор на ЦСКА 1948. "Орлетата" поведоха в резултата в 26-та минута след добра атака отдясно, като Динев центрира добре, Йосков овлдя и отбеляза от воле.

В 30-та минута отново Йосков и Динев комбинираха отлично, като удар на последния не можа да намери вратата.

Богдан Коваленко вкара красив гол с глава в 34-та минута, отново след центриране от дясно на Запро Динев, правейки резултата 0:2.

Йосков не сгреши сам срещу вратаря в 37-та минута за 0:3, след като се възползва от грешка в отбраната на ЦСКА 1948.

Втората част започна отново с предимство за благоевградчани. Костов подаде на Мутафов на празна врата, но крилото пропусна да отбележи в 52-та минута. В 72-та Станислав Костов се освободи хубаво от отбраната в червено, но вратарят на домакините изби удара му в корнер.

В 81-та минута Ласков бе изгонен с директен червен картон за задържане на противник, като от произлезлия пряксвободен удар домакините върнаха едно попадение.