Белгийският ветеран Давид Гофен загуби във финалния кръг на квалификациите в третите за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Великобритания по тенис при мъжете - "Уимбълдън".

33-годишният тенисист, който има 9 загуби и едва 2 победи срещу Григор Димитров, падна в директна битка за основната схема от италианеца Матия Белучи с 3:6, 6:2, 6:7(4), 4:6.

Двубоят се играе в пълен формат само във финалния кръг от турнира при квалификантите (първите два кръга в пресявките са във формат 2 от 3 сета)

Срещата продължи 2 часа и 55 минути. Белучи спря и впечатляваща победна серия на Гофен на трева. Белгиецът бе постигнал 7 поредни успеха след като през миналата седмица спечели силен "Чалънджър" в Илкли, Великобритания, а през тази елиминира двама тенисисти в първите кръгове на пресявките на "Уимбълдън".

Давид Гофен е бивш играч от "Топ 10" на световната ранглиста. Достигал е до полуфинал на "Аустрелиън Опън", а през 2017-а година падна от Григор Димитров на финала на Мастърса на най-добрите 8 за годината.