Първите ми впечатления в Левски са много добри. Играчите, които сме тук, и целите, които Левски си поставя, ще се получат, както би отивало на един голям клуб. Очаквам и се надявам да направим един много добър сезон. Това заяви новият десен бранител на "сините“ Алдаи Невеш.

Той разкри първите си впечатления след трансфера си в Левски пред клубната телевизия.

Португалецът пристигна на "Герена" преди броени дни от испанския Понферадина, като сложи подписа си под договор до 2027 година.

"Посрещнаха ме топло и казаха добри думи за мен, за което им благодаря – каза 24-годишният десен бек Алдаир Невеш. - Чувствам се много добре в първите ми дни в отбора. Тук има много бразилци, с които говорим един и същ език. Това помага много в първите дни, в комуникацията и в адаптацията. Всички момчета ме приеха много добре и съм сигурен, че адаптацията ми ще премине бързо и по много добър начин. За малкото време, което прекарах тук, вече си давам сметка в колко голям клуб съм пристигнал. Левски е най-големият клуб в България. Разбира се, изключително съм щастлив, че това е следващата стъпка от моето развитие като футболист – да съм част от толкова голям клуб. Ще се постарая да покажа най-доброто от себе си в бъдеще".

Алдаир каза, че не му се е наложило да обмисля дълго дали да приеме предизвикателството да пристигне в България и да облече екипа на Левски.

"Веднага след като получих предложението от Левски, си направих труда да проуча и разбрах, че това е наистина голям клуб – обясни защитникът. - Решението да стана част от него бе лесно. Вече изиграх и първия си мач (бел. р. - контролата със Спартак Плевен), но е трудно да се дават някакви оценки. Започвам все повече да се разбирам с колегите и да се запознавам“.

Португалецът посочи и кой от новите му съотборници го е приел най-добре.

"Бях много добре посрещнат – каза Алдаир Невеш. - С всички се разбирам много добре още от първите минути, но капитанът на отбора Вандерсон Цунами, като че ли ме прие най-добре. Той отлично знае от какво има нужда и как се чувства един нов играч, какво да сподели и т.н. От първите дни съм по-близък с него, но с всички имам едни много добри отношения. Настроен съм да мисля за отбора на първо място и смятам, че най-важната ни цел е да станем шампиони. Освен за клуба, това ще бъде и личен успех за мен. Смело мога да кажа, че това ще бъде една моя реализирана мечта“.

Защитникът говори повече и за досегашната си кариера.

"Роден съм и съм израснал в Оревердеш – малко градче в близост до Лисабон – каза Алдаир. - Започнах да играя футбол в детските формации там. След това се преместих в друг град – Фонтеграда, където продължих развитието си като юноша. Преминах през Торензе и Академика Коимбра, където имах удоволствието да играя в шампионата за футболисти до 23 години. След това имах няколко години в Трета лига на Португалия, за да се стигне до преминаването ми в Понферадина от испанската Втора дивизия“.

Алдаир сподели и първите си впечатления от публиката на Левски.

"Преди да дойда тук проучих публиката на Левски, гледайки няколко видеа в интернет – обясни защитникът. - Знам, че привържениците следват навсякъде отбора – и на нашия стадион, и когато сме гости. Направи ми впечатление, че те подкрепят горещо отбора във всеки един мач, а не само в "големите" двубои. Многобройната публика и тази подкрепа са едни от нещата, които правят Левски най-големия клуб в България. Лично аз съм нетърпелив да започне шампионатът и да играя пред такава публика и на такъв стадион. Много съм щастлив тук и много искам да дам всичко от себе си – най-доброто за клуба. Обещавам, че ще се трудя много здраво, за да може Левски да бъде там, където му е мястото и да постигнем целите, които ни отиват като клуб".