Седем български боксьори ще влязат в битка за медали днес на Европейското първенство за юноши и девойки в Сараево. Под наставленията на световния шампион Детелин Далаклиев и Пейчо Багдатов те ще атакуват място на полуфиналите, а оттам и минимум бронзови отличия от турнира в столицата на Босна и Херцеговина.

На ринг Б от следобедната сесия, която започва от 15:00 часа, пръв от нашите ще се качи Антонио Дамянов (50 кг). Той ще се изправи срещу Роман Спак (Молдова) в третия мач от програмата. В петата среща за деня Янко Илиев (54 кг) ще срещне Кристиан Харасник (Словакия). В двубой №8 на ринг А Владимир Давидов (60 кг) ще премери сили с румънеца Флорин Улмеяну, а в последния мач на ринг Б Васил Кацарски (+80 кг) ще играе с арменеца Храч Хачатрян.

Във вечерната сесия, която започва от 18:30 часа, ще има още три мача с българско участие. В четвърта среща на ринг А Георги Гълъбов (52 кг) ще боксира с Вук Берклович (Сърбия). В петия двубой на ринг Б Джан Ахмедов (57 кг) ще преследва медал срещу Никола Богатиноски (Сърбия), а програмата ще закрие Николай Иванов (80 кг). В 11-ата среща за вечерта той ще се изправи срещу Илия Хорнет (Молдова).