Едуард Йорданеску, селекционер на румънския национален отбор по футбол, беше, много емоционален след класирането на тима в схемата на елиминациите на ЕВРО 2024.

Румъния завърши 1:1 с тима на Словакия днес, с което зае първото място в своята група "Е" и продължава към осминафиналите. Там северните ни съседи ще играят с някой измежду Словения и Нидерландия.

"Това са неща, които се изживяват веднъж в живота. Благодаря на всички фенове, които ни накараха да се чувстваме като у дома си в три мача, както и тези у дома в Румъния. Гордея се, че съм румънец. Мисля, че всички се гордеят“, заяви радостният селекционер след мача във Франкфурт.

Искам да поздравя моите играчи, намерихме дух. Успяхме да наваксаме гол пасив и показахме, че никога не се предаваме. Винаги играем със сърце, интелект, баланс и дадохме всичко, за да спечелим мача.

Има голямо желание и натиск, най-големият натиск идва от желанието да възнаградим феновете за всичко, което са направили за нас. Бяхме организирани, искахме да покажем нашата организация, на това ниво трябва да тичаш много и да внимаваш, да реагираш. Реагирахме добре“, заяви Йорданеску.