Серхий Ребров, селекционер на украинския национален отбор по футбол, беше със смесени чувства след злощастното отпадане на тима от ЕВРО 2024.

Украйна зае последното 4-о място в група "F", събирайки 4 точки, с колкото са и първите три тима. Допълнителните критерии лишиха страната от продължаване напред в надпреварата.

Днес Украйна завърши 0:0 с Белгия в послендия си мач от форума.

"Участието ни в турнира е много важно за нашата страна. В последните два двубоя показахме характера на нашата нация. Но това е животът, правиш някои грешки, но след това е важно как реагираш. Много се гордея с футболистите ни. Разбира се, всички са недоволни от резултата, но няма неудобни въпроси към играчите.

Не се класирахме заради първия ни мач, който загубихме от Румъния. Съжаляваме изключително много. Благодарен съм за начина, по който футболистите реагираха в двубоя срещу Словакия. Показахме, че се опитваме да спечелим днешния мач и имаше достатъчно добри моменти в наша полза.

Благодарих на играчите за представянето им и им казах, че за съжаление не продължихме напред заради загубата срещу Румъния. Имаме много млад национален отбор и всички са оптимисти за бъдещето", заяви Ребров на пресконференцията след двубоя.