Лудогорец постигна трета поредна победа от лагера си в Австрия – 2:0 над петия в Швейцария Санкт Гален. В предишните си две контроли "орлите“ победиха с 5:0 словенския Приморие, както и 1:0 над Слован Братислава. Дебют записаха новите попълнения Едвин Куртулуш и Дерой Дуарте.

Треньорът на шампионите Георги Дерменджиев заложи на почти всичко най-добро, без отсъстващите Якуб Пьотровски и Квадво Дуа. Титулярни места в трети пореден мач получиха Тодор Неделев и Ивайло Чочев, което е ясен знак, че Георги Дерменджиев е доволен от българските халфове.

В 13-ата минута Вилем Гьобелс, надигра Диниш Алмейда и стреля силно, но Серджио Падт блесна с отлично спасяване. Лудогорец направи добра атака в 29-ата минута, когато Неделев стреля, но топката се отби в Рик и не затрудни вратаря на Санкт Гален. В 31-ата минута българският шампион почти поведе. След изпълнение на корнер Чочев се извиси и стреля с глава. Топката отиде към Нареси, който би, но защитник на швейцарците изби. Кълбото обаче се озова във Вердон, който би веднага, като топката се удари от горната част на напречната греда и излезе в аут.

В 36-ата минута Лудогорец поведе. Рик Джонатан проби отдясно, направи двойно с Аслак Фон Витри и центрира към Ивайло Чочев, който с глава не остави шансове на Ватковяк – 1:0. В 44-ата минута "орлите“ създадоха нова добра атака, която завърши с опасен изстрел на Тодор Неделев, отразен от вратаря на Санкт Гален.

На полувремето Георги Дерменджиев направи само една промяна, пускайки в игра Бърнард Текпетей вместо Кайо Видал. Останалите 10 бяха същите. Именно пред Текпетей се откри добра възможност в 55-ата минута, но ударът му с глава не затрудни вратаря на швейцарците. В този момент на терена се появи и новият играч на "орлите“ - Едвин Куртулуш.

В 62-ата минута Лудогорец поведе с 2:0! Неделев подаде към Текпетей, който изстреля истински снаряд, вратарят на швейцарците не се намеси по най-добрия начин и топката се озова в мрежата му. В 70-ата минута Чочев даде чудесен пас пък Фон Витри, който излезе на чиста позиция, но бе блокиран от защитник на Санкт Гален. Малко след това дебют за Лудогорец записа и друг от новите – халфът Дерой Дуарте, който се отчете с няколко добри отигравания.