Световната шампионка на троен скок за девойки до 20 години Александра Начева публикува разтърсващи думи и кадри от болничното легло, видя "Фокус". 22-годишната пловдивчанка претърпя операция на фрактура на десния глезен в "Пирогов", след като получи тежка контузия по време на състезание в Габрово.

Заради дългия период на възстановяване лекоатлетката на СКЛА Ботев Пловдив пропуска всички състезания до края на сезона, включително и олимпийските игри в Париж.

Александра Начева използва социалната мрежа, за да коментира неприятната ситуация, но същото време прояви завиден дух и оптимизъм.

Ето какво написа талантливата пловдивчанка:

Няма думи, с които да опиша тъгата и болката си!

Както мечтата ми беше на път да се сбъдне, секунда по-късно нея я нямаше и знаех, че ще гледам Олимпиадата по телевизора. Приземявайки се в пясъка на турнир в Габрово, десният ми крак заседна под мен.

Имам счупване на фибулата и някои разтегнати и скъсани връзки на глезена. Трябвало е да се случи и явно трябва да премина през най-лошото, за да постигна най-доброто и най-ценното. Все пак олимпийски медал не се печели лесно и може би това е цената, която ще платя.

Оперираха ме на 23.06. Ще се върна по-силна, по-бърза и по-добра от всякога.

Майната му на Париж, от Лос Анджелис се връщам с медал!

Знам,че по пътя до там ми предстоят още много радости, тъги, препядствия, успехи, европейски и световни първенства. Така, че с помощта на семейството ми, близките ми, треньорът ми, докторите и федерацията по лека атлетика ще премина през това изпитание. Оправяме крачето и започвам пътят си към Лос Анджелис и 15-те метра!

Благодаря на абсолютно всички, които ми писаха и за първи път усещам толкова силна подкрепа. Съобщенията бяха тройно повече, от колкото след четвъртото място на Европейското, което само ме мотивира още повече!