Не се възползвахме от моментите си, но бяхме стабилни в отбрана. Това заяви след равенството на тима си срещу Словения селекционерът на Англия Гарет Саутгейт.

Отборите на Англия и Словения завършиха наравно, 0:0 в мач от последния, трети кръг в група "С“ на Европейското първенство в Германия.

"Мисля, че подобрихме сериозно контрола върху топката – коментира Саутгейт пред пресслужбата на УЕФА. – Влезлите като смени оказаха позитивно влияние върху хода на мача. Равенството се запази, което означава, че сме победители в групата.

Феновете ни дадоха допълнителна енергия през втората част. Тома има много важно значение. Горд съм с момчетата ми. В сложна обстановка запазиха самообладание. Справиха се по възможно най-добрия начин.

Изцяло контролирахме нещата през второто полувреме, като създадохме няколко добри възможности, които, за съжаление, не използвахме, но запазихме стабилната си игра в защита. Много съм доволен от постигнатото. Разбира се, ако бяхме вкарали гол или два, всички щяха да са щастливи. Доволен съм, че сме победители в групата“.