Португалия вече се класира за 1/8-финалите на Евро 2024 още преди мача си с Грузия утре, но селекционерът Роберто Мартинес заяви, че ще пусне в игра титулярния си вратар Диого Коща, капитана Кристиано Роналдо и други титуляри. "Мореплавателите" ще се изправят срещу дебютантите на еврофинали утре от 22:00 часа в Гелзенкирхен на стадион "Арена Ауфшалке".

"Важно е да запазим цялостта. Това е много важен мач, защото резултатът ще бъде определящ за турнира - за това кой ще се класира и кой ще отпадне", коментира испанският специалист на пресконференцията си.

"Няма да има революция в отбора. Ще бъде конкурентен отбор, който иска да спечели", увери той.

"Не обичам да сменям вратаря, защото е важно да работим за координацията на защитата. Роналдо ще започне мача, той направи много постоянен сезон", обясни Мартинес.

Селекционерът отказа за отговори дали ще пусне в игра Жоао Феликс, който все още няма записани минути на турнира.

"Аз съм селекционер на националния отбор на Португалия, нямам право да мечтая. Трябва да работя всеки ден, за да начертаем пътя. Това, което искаме, е да стигнем далеч", отговори той на въпрос дали съставът му може да спечели европейската титла.

"Има страхотно поколение, което е много привързано към националния отбор и е невероятно талантливо. Моята мечта е да направя така, че мечтата на феновете да се осъществи", завърши Роберто Мартинес.