Франция и Полша приключиха 1:1 в последния мач и за двата отбора от група "D" на Евро 2024 в Германия. Той се изигра на стадион "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд.

Капитанът на "петлите" Килиан Мбапе откри от наказателен удар в 56-та минута. 11-метровият изстрел от бялата точка бе спечелен от крилото Усман Дембеле, който бе спрян непозволено при пробив в наказателното поле от съперник. Нападателят на Барселона Роберт Левандовски фиксира крайния резултат също от наказателен удар, но в 79-та минута. Първоначално той бе спасен от стража Майк Менян, но бе изпълнен повторно, тъй като вратарят бе престъпил голлинията с двата крака в момента при изпълнението на изстрела.

Това бе първо попадение на еврошампионати за новото попълнение на Реал Мадрид. Той се завърна в игра, но с предпазна маска, защото в първия двубой срещу Австрия счупи носа си и пропусна втория срещу Нидерландия.

Франция излиза от група "D" като втори с 5 точки. На 1/8-финалите възпитаниците на Дидие Дешан ще играят с втория от група "Е". В момента там Украйна, Румъния, Белгия и Словакия са с по 3 точки преди изиграването на третия и последен кръг, който за 4-те състава ще е утре.