Еспаньол се завърна Ла Лига, след като победи Реал Овиедо с 2:0 в реванша финалния плейоф и след общ резултат от двата мача 2:1 отново е в испанския елит. Каталунците изпаднаха във второто ниво на футбола в страната миналата година.

В герой за тима си се превърна Хавиер Пуадо Диас (44', 45+2'), който успя да отбележи два бързи гола в края на първото полувреме на срещата. През втората част каталунците успяваха да контролират случващото се на терена. Към края на срещата играчите на Овиедо претендираха за дузпа след разбъркване в наказателното поле, но до наказателен удар така и не се стигна.

Така градският съперник на Барселона - Еспаньол се завърна в елита и през следващия сезон феновете отново ще бъдат свидетели на класическото каталунско дерби.

В редовния сезон в Сегунда дивисион "папагалчетата" завършиха на четвърто място и не успяха да се преборят за директна промоция, въпреки серията от 16 поредни мача без загуба. В крайна сметка тимът продължи традицията да се завръща в Ла Лига само година след като изпадне.