Женският национален отбор до 18 години на България продължава с впечатляващото си представяне на Балканиадата в Тирана, Албания.

Избраничките на селекционера Антонина Зетова продължават наказателната си акция на турнира, като в третия си мач в група "А“ на състезанието изнесоха лекция на връстничките си от Северна Македония в директен спор за първото място в групата - 3:0 гейма  (25:14, 25:14, 25:11).

Българките приключват груповата фаза без загубен гейм и пълен актив от 9 точки, след като постигнаха чисти победи и срещу домакина и Румъния.

На полуфинала, който е на 21 юни (петък) от 18:30 часа българско време, българките почти сигурно ще срещнат състава на Сърбия, който играе по-късно днес срещу Молдова в последния си мач от Група "Б“.

България започна срещу тима на Република Северна Македония в традиционния си стартов състав: Никол Окоро, Димана Иванова, Калина Венева, Вяра Парапунова, Деница Ангелова, Дарина Нанева и либеро Виктория Нинова.

Четири националки завършиха мача с двуцифрен актив. С по 12 точки се отчетоха Дарина Нанева и Вяра Парапунова, а по 11 добавиха Никол Окоро и Деница Ангелова.