Бившият бранител на Лудогорец Жан Карничник вкара за Словения, но и това не успя да помогне на тима му да стигне до повече от равенство срещу Сърбия в мач от втория кръг в група "С“ на финалите на Европейското първенство по футбол Германия.

29-годишният защитник на Целие, който през сезон 2022/23 записа 16 мача с екипа на тима от Разград, бе точен в култовата 69-ата минута след асистенция на Тими Макс Елшник, давайки преднина на Словения.

Дълбоко в добавеното време на мача нападателят на Милан Лука Йович с глава засече след подаване от ъглов удар за крайното 1:1. Йович бе изпуснат в наказателното поле от Карничник.

Малко след гола си Карничник, за когото това е първо попадение за националния тим на Словения, пропусна да вкара за втори път.

Като цяло словенците заслужаваха много повече победата в мача и сърбите трябва да са безкрайно доволни от щастливото равенство.  

През първата част словенците бяха по-близо до гола, но до такъв не се стигна.

В 38-ата минута страхотен удар на Елшник срещна дясната греда на вратата на Сърбия.

За сърбите Александър Митрович бе най-близо до гола, като в 42-ата минута даде възможност на стража на Словения Ян Облак да демонстрира класата си.

След почивката Александър Митрович профука две добри възможности за Сърбия. Най-напред пропусна в 47-ата минута, а след това и в 51-ата минута.

В 59-ата минута пропуск направи и звездата на словенците Бенджамин Шешко.

След гола на Словения сърбите тръгнаха в атака, като в 72-ата минута Митрович тресна напречната греда. Те стигнаха щастливо до точката в 5-ата минута на добавеното време чрез Йович.

За Словения това е второ равенство на турнира,у като отборът е втори във временното класиране, изоставайки от лидера Англия, който е с мач по-малко.

Сърбия се докопа до първата си точка на турнира, като е на последната позиция в класирането, с равен актив с Дания, които са с мач по-малко.