Стефанос Циципас излиза днес срещу германеца Ян-Ленард Щруф в битка на корта за четвъртфинал на турнира на трева, който се провежда в Хале, Германия.

Двубоят, който започва в 18:30 часа българско време, е много важен за родната ракета Григор Димитров.

Причината е, че ако гръкът спечели, то той ще изхвърли българина от "Топ 10" на световната ранглиста точно преди третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън". (Припомняме, че във вчерашния ден Димитров загуби от Себастиан Корда на осминафиналите на турнира в Лондон).

В момента Григор има 3750 точки като ще му бъдат отнени 25 след турнира в "Куинс Клъб". Циципас е с 3745 във виртуалната ранглиста, а при победа днес ще събере 3795.

Германецът Щруф, който е 41-и в света в момента, няма поражение в сезона на трева. Той постигна две победи на турнира в Щутгарт, след което не излезе в четвъртфинала срещу американеца Брендън Накашима.

На тазседмичната надпревара Щруф победи на старта италианеца Лусиано Дардели.

Циципас е играл едва един двубой на трева този сезон - труден успех на старта в Хале срещу 181-ия в света Хенри Скуайър.

Ще остане ли Григор Димитров в "Топ 10" на световната ранглиста и при следващото обновяване на подреждането, ще се разбере тази вечер!