Гръцките острови веднага предизвикват в ума ни картина на райски плажове, прекрасни градове на хълм и красива древна култура и архитектура. Докато техните земи са обкръжени от природна красота и блясък, техните плажове са това, което ще ви накара отчаяно да ги посещавате отново и отново. Можете ли да устоите на блестящите брегове на гръцките острови? Ето и едни от най-добрите плажове в южната ни съседка, пише clickstay.com, цитиран от bTV.

Плаж Петани, Кефалония

Обожаван от местните жители, плажът Петани е истинско бижу, предлагащо прекрасен лазурен океан и чист бял пясък, с пленителен фон.

Плаж Егремни, Лефкада

Разположен в югозападната част на Лефкада, Егремни предлага великолепни тебеширени скали и ярко синя вода, идеални за гмуркане с шнорхел - това наистина е едно от най-добрите места в Гърция.

Плаж Вутуми, Антипаксос 

Смятан за една от най-добре пазените тайни на Гърция, той със сигурност е спиращо дъха бягство от тълпите. Насладете се на прекрасна ивица от бял пясък и привлекателни тюркоазени води.

Плаж Саракинико, Милос 

Това място предлага зашеметяващи избелели от слънцето скали и ерозирали скални пейзажи, които се простират над морето на един от най-завладяващите плажове на Гърция.

Сейшелски плаж, Икария

Пронизително синя вода и ослепително бял склон на скала правят Сейшелските острови невероятно живописни - идеално място да избягате от тълпите.

Лагуна Балос, Крит 

Тази прекрасна лагуна предлага заплетени участъци от мек пясък, свързващ континента с малкия съседен остров на Крит. Красиво море, на което не може да се устои.